Spital de boli paliative Botoșani - Clinica Medicală Sfântul Nicolae

O nouă perspectivă asupra îngrijirii pacienților cu boli paliative: Clinica Medicală Sfântul Nicolae

 

 

Descoperă la Clinica Medicală Sfântul Nicolae – Spitalul specializat în îngrijiri paliative, dedicat sănătății și confortului pacienților în stadii avansate ale bolii, unde echipe profesioniste de medici și asistenți lucrează pentru a oferi îngrijire de calitate superioară și susținere în aceste momente delicate ale vieții

Când vine vorba de oamenii dragi, este foarte dificil sa iei o decizie daca e sa apelezi la un spital privat de medicina paliativă sau nu. Deseori, bolnavii cu boli cronice progresive au nevoie de o îngrijire specială, nu doar de ordin fizic, cât și psihologic, spiritual. Îngrijirea la domiciliu poate deveni extrem de dificilă, pentru apropiații bolnavului. În acest caz, un spital paliativ bun este soluția optimă și chiar va facilita comunicarea dintre rude și bolnav.

CLINICA MEDICALĂ Sfântul Nicolae din Botoșani este o instituție medicală specializată în tratamentul bolilor paliative. Cu o capacitate de 50 de locuri, clinica oferă o gamă completă de servicii de asistență medicală și îngrijire pentru pacienții care se confruntă cu boli incurabile.

Majoritatea camerelor vor avea un singur pat, dar sunt camere și cu două paturi. Toate camerele au toaletă proprie cu duș , sunt dotate cu televizor și cu paturi avizate de Ministerul Sănătății

Un sediu modern, dotat cu cele mai noi tehnici de îngrijire, unde oamenii se simt îngrijiți și apreciați.

Este singurul spital dedicat îngrijirilor paliative, din județul Botoșani, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate,  având un număr de 50 de paturi, pentru spitalizare continuă și un ambulatoriu de specialitate.

Ne bucurăm de o echipă medicală foarte bine pregătită, cu experiență, aflată într-o continuă formare pentru binele pacienților noștri.

Asigurăm asistență medicală dedicată fiecărui pacient în parte în funcție de problemele medicale, analize medicale, consultații medicale de specialitate, condiții hoteliere moderne.

Echipa de specialiști din clinica noastră este dedicată îmbunătățirii calității vieții pacienților, prin gestionarea adecvată a simptomelor și oferirea sprijinului emoțional necesar, atât pacienților, cât și familiilor acestora.

Utilizăm în îngrijirea pacienților toate mijloacele moderne caracteristice îngrijirii paliative, puse în practică de medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, infirmieri, terapeți ocupaționali, etc.

Întreaga noastră activitate are la bază profesionalismul și dedicarea cadrelor medicale, aparatură și materiale sanitare de top, siguranța și respectul acordat pacientului, precum și liniștea familiei acestuia.

SCOPUL NOSTRU

Scopul înființării acestei clinici este de a alina suferința și de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor afectate de o boală cu speranță de viață limitată, pentru bolnavii cronici, pentru cei cu boli paliative, degenerative, neoplazici, cei cu afecțiuni locomotorii sau cerebrale, AVC-uri sau malformații cerebrale, din județul Botoșani și nu numai. Astfel și locuitorii județului Botoșani vor avea posibilitatea să fie îngrijiți corespunzător într-o clinică, unde vor avea spațiu și confortul necesar unei supravegheri medicale corecte.

Obiectivul nostru este de a asigura asistenţă medicală pacienţilor de îngrijiri paliative, oncologici şi non-oncologici, la cel mai înalt nivel calitativ, având în acest sens o echipă multidisciplinară de profesionişti, dotări şi echipamente moderne şi circuite/protocoale specifice utilizate la nivel internaţional.

Întreaga activitate va respecta principiile OMS ale îngrijirii paliative, cele mai importante dintre acestea fiind focusate pe:

 • asigurarea terapiei impecabile a durerii şi a altor simptome (fizice);
 • ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor şi a familiilor acestora;
 • integrarea aspectelor psiho-emoţionale, sociale şi spirituale în îngrijirea pacientului;
 • susţinerea valorii vieţii şi considerarea morţii drept un proces natural.
 • În acest sens, echipa multidisciplinară formată din medici cu pregătire în îngrijirea paliativă, asistenţi medicali, infirmieri, kinetoterapeuţi, psiholog şi consilier spiritual (preot) vor asigura abordarea holistică a pacientului, obiectivul final fiind reprezentat de ameliorarea calităţii vieţii acestuia.

SERVICII MEDICALE OFERITE

La spitalul nostru, admiterea pacienţilor pentru spitalizare se va face pe bază de programare, în ordinea solicitărilor și în urma avizului medical al șefului Secției Îngrijiri Paliative, pe baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie sau a medicului specialist. Documentarea criteriilor de selecție pentru fiecare caz în parte, oncologic sau non-oncologic, se va face pe baza dosarului medical al pacientului şi a examinării acestuia.
Durata de spitalizare nu este predefinită, ci depinde exclusiv de starea pacientului şi de decizia acestuia sau a familiei. Admiterea de noi pacienţi se va face numai la eliberarea unui loc / pat, iar în acest scop se pot realiza liste de aşteptare.

Personalul care va deservi clinica:

 • 7 medici angajați plus 1 medic epidemiolog cu contract
 • 12 asistenți medicali
 • 2 asistenți sociali
 • 1 psiholog
 • 1 maseur
 • 1 kinetoterapeut
 • 7 angajați la compartimentul administrativ
 • 1 preot

Bolnavii de cancer primesc o noua șansă la vindecare prin proiectul „Bucuria vindecării” derulat de Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și Fundația „O șansă pentru viață” – Clinica Sfântul Nicolae are perfectat o colaborare prin care bolnavii grav de cancer vor fi transportați la București pentru operații

Spitalul nostru dispune de o secție specializată în bolile paliative, unde se oferă servicii de paliație și spitalizare continuă. Această secție este concepută pentru a oferi pacienților o atmosferă liniștită și confortabilă, unde aceștia să se poată bucura de îngrijiri de specialitate și tratament adecvat. Echipa noastră de medici și asistenți medicali are o vastă experiență în gestionarea bolilor paliative și este pregătită să ofere suportul necesar în ceea ce privește controlul durerii și a altor simptome neplăcute asociate cu aceste afecțiuni.

Asistența ambulatorie de specialitate este un alt serviciu oferit de clinică, pentru pacienții care preferă tratamentul și îngrijirea la domiciliu. Echipa noastră de specialiști asigură monitorizarea pacienților și gestionarea simptomelor, oferind îngrijire personalizată și sprijinul necesar pentru pacienții aflați în stadii avansate ale bolilor lor. Aceste servicii de asistență ambulatorie pot fi oferite și în paralel cu internarea spitalicească sau ca servicii separate.

Tratamentul și îngrijirea oferită de echipa noastră se bazează pe un abord holistic al bolilor paliative, care se concentrează pe nevoile fizice, emoționale, sociale și spirituale ale pacienților și familiilor lor. Încercăm să oferim un sprijin continuu pacienților, pentru a le facilita adaptarea la schimbările care apar pe parcursul evoluției bolii și pentru a le îmbunătăți calitatea vieții în orice stadiu al afecțiunii.

Dacă aveți nevoie de servicii medicale specializate pentru bolile paliative, vă invităm să ne contactați pentru a primi mai multe informații despre serviciile noastre și pentru a programa o consultație. CLINICA MEDICALĂ Sfântul Nicolae din Botoșani este aici pentru dumneavoastră, pentru a vă oferi suportul necesar și îngrijirea pe care o meritați în aceste momente dificile.

dp_Icon

Locație modernă

Clinica medicală „Sfântul Nicolae”, clinică de boli paliative este situată pe un teren de 50 de ari, într-o zonă deosebită, la marginea orașului Botoșani (la ieșirea din oraș spre Iași), accesul fiind foarte facil, chiar din drumul naţional.

Clinica are 4 nivele (3 etaje + parter) și fiecare salon este dotat cu vestiar și baie proprie. De asemenea, Clinica medicală ul este dotat cu bucătărie proprie, sală de recreere, foișoare de recreere, alei, parcări generoase și mult spațiu verde.

CLINICA MEDICALĂ Sfântul Nicolae- Spital boli paliative Botoșani acreditat!

Cine poate beneficia de îngrijiri paliative?

Beneficiari ai ingrijirilor paliative sunt: pacientii de toate varstele, adulti sau copii cu boli cronice progresive, cu suferinta generata de simptome necontrolate si/sau probleme psiho-emotionale si/sau sociale si/sau spirituale si/sau grad ridicat de dependenta, precum si familiile acestora, pe toata perioada de ingrijire, inclusiv in perioada de doliu.

Pacientii adulti care pot beneficia de ingrijiri paliative specializate se incadreaza de regula in una din categoriile de mai jos:

 • Pacienti cu boli oncologice (cancer)
 • Pacienti cu boli cardiovasculare grave
 • Pacientii cu scleroza lateral amiotrofica, daca prezinta progresie rapida a bolii in ultimele 12 luni
 • Pacientii cu dementa in ultimul stadiu
 • Pacientii cu scleroza multipla, daca prezinta handicap nutritional critic
 • Pacientii cu Boala Parkinson, daca prezinta handicap nutritional critic
 • Pacientii cu boli pulmonare grave
 • Pacientii cu accident vascular cerebral si coma

Clinica este dotată cu facilități de ultimă generaţie, pentru o îngrijire optimă (paturi care se reglează, elevatoare, saltele antiescare, cărucioare cu rotile, concentratoare de oxigen, etc).

Utilizăm în îngrijirea pacienților toate mijloacele moderne caracteristice îngrijirii paliative, puse în practică de medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, infirmieri, terapeți ocupaționali, etc.

Întreaga noastră activitate are la bază profesionalismul și dedicarea cadrelor medicale, aparatură și materiale sanitare de top, siguranța și respectul acordat pacientului, precum și liniștea familiei acestuia.

Cu o acreditare obținută prin îndeplinirea tuturor standardelor și cerințelor necesare, Clinica Sfantul Nicolae – spital boli paliative din Botoșani este recunoscut ca o instituție de încredere în furnizarea serviciilor medicale în acest domeniu specializat. Calificarea personalului medical și dotările moderne ale clinicii garantează o abordare profesionistă și un nivel ridicat de îngrijire pentru pacienții aflați în această situație dificilă.

Cu un personal specializat în boli paliative, clinica se asigură că pacienții primesc asistență medicală și suport emoțional adecvat în această etapă dificilă a vieții lor. Echipa multidisciplinară, formată din medici, asistenți medicali, psihologi și alți profesioniști în domeniul sănătății, lucrează împreună pentru a asigura o îngrijire holistica și adaptată nevoilor individuale ale pacienților.

În clinica medicală Sfântul Nicolae, pacienții beneficiază de servicii complete de îngrijire paliativă, bazate pe un plan individualizat de tratament și management al durerii. Scopul principal al clinicii este de a oferi confort și suport pacienților și familiilor acestora în timpul acestui proces dificil. Prin intermediul serviciilor de consiliere, terapie fizică și terapie ocupațională, pacienții sunt ajutați să își păstreze cât mai multă independență și să trăiască într-un mod cât mai confortabil posibil.

Clinica medicală Sfântul Nicolae din Botoșani reprezintă o resursă valoroasă pentru comunitatea locală și pentru pacienții din împrejurimi care se confruntă cu boli paliative. Cu o echipă dedicată și servicii specializate, clinica este menită să ofere sprijinul și îngrijirea necesară atât pacienților, cât și familiilor acestora într-un moment atât de dificil din viața lor.

Medici
de top

Personal
specializat

Spital
acreditat

Tratamente
personalizate

Clinica Medicală Sfântul Nicolae Botoșani!

Spital specializat în îngrijirea bolilor paliative!

În cadrul clinicii, punem accent pe un plan de îngrijire multidisciplinar, colaborând cu diferite specialități medicale și terapeutice pentru a oferi pacienților cele mai bune tratamente disponibile. Echipa noastră colaborează strâns pentru a dezvolta un plan individualizat care să răspundă nevoilor pacienților și să îmbunătățească calitatea vieții lor.

Intrebari & Raspunsuri

• Beneficiari ai ingrijirilor paliative sunt: pacientii de toate varstele, adulti sau copii cu boli cronice progresive, cu suferinta generata de simptome necontrolate si/sau probleme psiho-emotionale si/sau sociale si/sau spirituale si/sau grad ridicat de dependenta, precum si familiile acestora, pe toata perioada de ingrijire, inclusiv in perioada de doliu.
• Pacientii adulti care pot beneficia de ingrijiri paliative specializate se incadreaza de regula in una din categoriile de mai jos:
• Pacienti cu boli oncologice (cancer)
• Pacienti cu boli cardiovasculare grave
• Pacientii cu scleroza lateral amiotrofica, daca prezinta progresie rapida a bolii in ultimele 12 luni
• Pacientii cu dementa in ultimul stadiu
• Pacientii cu scleroza multipla, daca prezinta handicap nutritional critic
• Pacientii cu Boala Parkinson, daca prezinta handicap nutritional critic
• Pacientii cu boli pulmonare grave
• Pacientii cu accident vascular cerebral si coma
La Clinica Sfatul Nicolae, oferim o gamă largă de servicii de boli paliative, inclusiv managementul durerii, gestionarea simptomelor și efectelor secundare ale tratamentelor, consiliere psihologică și susținere emoțională pentru pacient și familie, asistență în îngrijirea la domiciliu și îngrijire paliativă în unitatea noastră spitalicească specializată.
Spitalul nostru de boli paliative se ocupă de îngrijirea pacienților care suferă de afecțiuni ireversibile și incurabile. Echipa noastră multidisciplinară oferă sprijin medical, psihologic și social atât pacienților, cât și familiilor acestora. Oferim îngrijire paliativă atât la domiciliu, cât și în spital, pentru a asigura confortul și calitatea vieții celor aflați în suferință.
Echipa de boli paliative de la Clinica Sfatul Nicolae este formată dintr-o gamă de specialiști, inclusiv medici specializați în managementul durerii și boli paliative, asistenți medicali experimentați, asistenți sociali și consilieri psihologici. Echipa noastră are o vastă experiență și lucrează împreună pentru a oferi cele mai bune îngrijiri personalizate pacienților noștri.
Costul serviciilor de boli paliative poate varia în funcție de tipul de servicii solicitate și de durata acestora. În general, încercăm să menținem costurile la un nivel accesibil și suntem deschiși la discuții și negocieri pentru a găsi soluții optime de plată pentru pacienții noștri.
Pentru a solicita serviciile noastre de boli paliative, puteți să ne contactați telefonic la numărul de telefon afișat pe site-ul nostru oficial sau să vizitați sediul nostru în Botosani pentru o discuție personală. De asemenea, potențialii pacienți pot fi recomandați către noi de medicii de familie, specialiști sau alte unități medicale.
Clinica noastră, Sfântul Nicolae, se distinge prin angajamentul față de pacienții noștri, oferind servicii medicale de înaltă calitate și tratament personalizat. Echipa noastră de medici și personal medical are o vastă experiență și este dedicată îmbunătățirii stării de sănătate a fiecărui pacient. În plus, ne axăm pe comunicare transparentă, respect și empatie pentru a asigura pacienților noștri o experiență frumoasă și un parcurs cât mai ușor în recuperarea și tratarea afecțiunilor lor.

Echipa Medicala

Descoperă echipa noastră de medici specializați si asistenti în îngrijirea pentru ingrijirea bolilor paliative!

Specialist Oncologie

Doctorul specialst oncolog al clinicii noastre este un medic cu o pregătire de excepție în domeniul oncologiei. El a absolvit cu succes Institutul de Oncologie, unul.